Wednesday, July 1, 2009

Tanda-tanda Seseorang Yang Dilamun Cnta

Pada yang sedang dilamun cinta mesti dapat rasakan tanda-tanda nie..tak kira kepada yang baru bercinta ataupun yang otai @ lama..Pada yang baru bercinta tu semestinya senyum lebar sebab terasa..Pada yang dah lama bercinta tu, aku doakn moga berpanjangan dan ajak lah pasanganmu utk membaca post aku kali ini..Untuk meingati perasaan masa mula-mula jatuh cinta. Seronok bila jatuh cinta nie..

1. Sukar melelapkan mata.
Biasanya anda jarang mengalami masalah untuk tidur. Kali ini, sejak bertemu dan berkenalan dengannya ingatan anda kepada si dia kian menebal hingga mengganggu tidur anda. Angau ker??

2. Hobi baru, termenung.
Bila tidak melakukan sesuatu, anda segera termenung. Fikiran anda jauh melayang dan pancaindera anda tertutup untuk menyedari hal-hal yang berlaku di sekeliling anda. Di mata anda terbayang-bayang wajah si dia dan anda berada di sampingnya. Gila bayang??

3. Rindu.
Anda tidak dapat mengawal perasaan. Setiap saat mengingati si dia, bagaikan terdengar suaranya sayup-sayup di telinga. Apapun yang dipandang akan mengingatkan anda kepada si dia. Anda ingin berjumpa dan melihat wajahnya. kalau tak dapat jumpa, call 3g pon ok ma...tak pun video call guna YM..belasah je..

4. Bergayut di telefon.
Sekalipun bayaran telefon mahal, anda sanggup menghabiskan masa berjam-jam sehingga terjejas masa tidur anda hanya untuk berbual kosong dengan si dia. Anda tidak peduli kalau bil meningkat atau perlu beli kad telefon banyak-banyak. Yang penting dapat dengar suaranya untuk melepaskan rindu. Lagipun baru dapat lena tidur setelah mendengar suara si dia. Wah...

5. Berubah citarasa.
Kehadiran si dia berjaya mengubah citarasa anda tentang pelbagai perkara. Sejak kebelakangan ini, anda lebih berminat untuk menghayati senikata lagu-lagu berirama sentimental yang bertemakan percintaan. Sebelum ini anda lebih gemar mendengar irama rock, heavy metal dan hip hop. Time ni la layan lagu2 jiwang..peduli org nk cakap hati kaca ker pe ke..wakkaka

Setakat ni je la yang aku leh pikirkn..klo ada nk tambah..sila2 la..jangan malu jangan segan...
P/S: to Karmila, nok tok la di rasa kmk nek tok koh..ktk camya juak ka??ngarap ati jak tok..

2 comments:

mila July 2, 2009 at 1:31 AM  

sayang, smua ya kmk pun asa cmya juak...windu stiap masa...ingat nya jak...mun ble mok kakar salu...sayang mek sayangnya...

Razif July 2, 2009 at 11:47 AM  

heheh...mek sayang nya juak...miss u so much..